forshedaverken tillverkning

Forshedaverken erbjuder mer än trådbockning

2022-07-24

Tillverkningen av trådprodukter och trådbockningen kom igång på Forshedaverken år 1917. Sedan dess har man fortsatt verksamheten i samma lokaler. Detta är något som företaget är mycket stolt över och det är klart att den långa erfarenheten och stabiliteten märks på utbudet av tjänster och produkter.

Idag erbjuder Forshedaverken mycket mer än trådbockning. Utöver hjälp med trådbearbetning i automatmaskiner, pressning, plattning, hålslagning, gängning och falsning kan du få hjälp med mer. Vi tar en titt på vad som erbjuds…

Forshedaverken kan svetsning

Ett område som Forshedaverken är bra på är svetsning. De har god erfarenhet av motståndssvetsning, punkt-, press- och stuksvetsning. Dessutom kan de automatisera motståndssvetsningen så att den sker i anslutning till trådbockningen. Det innebär att projektet kan bli klart mycket snabbare med precisa resultat.

Forshedaverken kan också hjälpa till med mag- och tigsvetsning. Med en dragprovningsmaskin kan de ta hand om hållfasthetstestning. De använder sig av det allra senaste inom modern teknologi för att få fram de allra bästa resultaten på kort tid. Dragprovningen är viktig för att Forshedaverken ska kunna kontrollera sin svetsning och behålla den önskade nivån på den.

Ett smidigt snörasskydd

Du kan även få hjälp med snörasskydd från Forshedaverken. De erbjuder Nomo som är ett osynligt snörasskydd som placeras på husets tak. Produkten fungerar så att snö ligger kvar på sin plats tills den smälter. Det minskar risken för allvarliga olyckor till följd av snöras. Snöskyddet är enkelt att montera på egen hand.

Ett stort sortiment av egna produkter

Under årens lopp så har Forshedaverken också tagit fram egna unika produkter. Det rör sig om olika typer av ringar som runda och D-ringar.

Dessutom kan de hjälpa till med:

  • Enkla rullslöjor
  • Dubbla rullslöjor
  • Enkla sleifer
  • Justerseifer
  • Sandalsöljor
  • Hakar
  • S-krokar
  • Trådkedjor

Forshedaverken har kunskapen som krävs för att ta fram en specifik produkt. Chansen att du finner det du söker i deras nuvarande sortiment är mycket god. Det går alltid att kika på deras hemsida för att se en lista med möjliga produkter men det går alltid att ta kontakt för att diskutera ditt projekt.

LEAN-systemet bidrar till effektiv produktion

Något som är unikt på Forshedaverken är det som kallas för LEAN-systemet. Det här är ett hjälpmedel som de använder sig av för att jobba effektivt. Bolaget har stor fokus på att undvika slöseri av tid och material.

Detta lyckas de med genom att jobba med arbetssätt som är strukturerat. Dessutom uppdaterar de med jämna mellanrum för att få en ännu bättre rutin. Det är inte så att det alltid måste gå snabbt. Men genom att vara väl medveten om hur olika processer fungerar och vad som kan förbättras så har Forshedaverken ett viktigt försprång som kunder drar stor nytta av.


Etiketter:  forshedaverken
Sidor:  Trådbockning
Happy Småland AB GnosjoRegion.se
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.traddragning.se