Rostfri tråd

Många komponenter kräver rosfrihet. Det är klart att man kan ytbehandla vanlig ståltråd men idag är det många som föredrar att jobba direkt med rostfri tråd som ger en längre hållbarhet ur många olika synvinklar sett. För delar och produkter som eventuellt kommer att utsättas för utomhusmiljöer så är det viktigt att man får rätt kvalitet på tråden. I Gnosjöregionen så finns det ett brett utbud av storlekar och längd på den rostfria tråden som dessutom kan levereras snabbt till närliggande produktionslinjer för framtagning av färdiga detaljer och produkter.

Utbud av tråd

Eftersom olika delar och produkterkräver olika tjocklek av tråd så är det viktigt att man har god tillgång till olika tjocklekar. En produktionslinje kan ju ta fram många olika komponenter och denna flexibilitet måste även avspeglas hos de företag som levererar rostfri tråd som ska ingå i olika produktioner. Man ska även kunna få tråden i olika kvaliteter från en och samma leverantör. Tråd som håller mindre dimensioner levereras smidigt i rullar medan större dimensioner måste kapas enligt de önskemål som man har. Detta kräver att företaget som levererar den rostfria tråden kan anpassa leveranser utefter varje kunds unika förfrågan.

Helhetssyn och effektivitet

När en komponent ska tas fram av den rostfria tråden så är det mycket viktigt att man kan jobba med en helhetsyn. Detta kan man idag kräva från de verkstäder i Gnosjöregionen som med hjälp av modern teknik och nya maskiner kan bearbeta tråden från start till slut. Med hjälp av cnc-styrda pressar, svarvar och bockningsmaskiner så uppnår man en precision. Om det sedan krävs legoarbete och packning så är det ganska vanligt att man får hjälp med detta direkt på plats hellre än att behöva skicka komponenten vidare.

I vissa fall kan man inte undvika manuell svetsning och montering trots att man jobbar med den mest avancerade teknik. Då är det förstås viktigt att man möts av folk som verkligen har vana och kunskap om hur man jobbar med den rostfria tråden. Det gäller ju att undvika fel som senare kanske inte går att göra något åt då man redan har ytbehandlat komponenten och står i begrepp att montera den på plats.

En effektiv arbetsprocess

Det går inte att bortse ifrån att den nya tekniken gör det möjligt att jobba effektivt och snabbt. De företag i Gnosjöregionen som erbjuder metallbearbetning har förmågan att ta fram stora volymer varje dag. Ska man snabbt få fram en viss serie av stålgaller, ståldelar eller andra detaljer så är det en fördel att jobba med ett företag som klarar av flexibilitet och stora volymer. Helst ska det finnas ett vettigt lager med rostfri ståltråd så att man inte behöver vänta på leverans för att kunna komma igång. I och med att man i en och samma verkstad kan erbjuda moderna maskiner med cnc-teknik som klarar av olika delmoment så får man en komplett process. Kunden tar med sig ritning och diskuterar med en kunnig säljare om hur delen ska tas fram. Sedan dröjer det inte länge innan samtliga exemplar är redo att transporteras till sin slutdestination.


Inlägg

Hus och hem har trådnät

Trådnät i hus och hem

2017-05-10

Metalltråd finns nästan överallt. Vi är så vana vid att se den att vi alls inte ser den! Med trådnät så kan man skapa allt från viktiga skydd i ventiler till möbler som är lätta att underhålla. Tråden ...

Läs mer »

 Kontaktinfo

Happy Småland AB
GnosjoRegion.se

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta oss & karta

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

Happy Småland AB GnosjoRegion.se
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.traddragning.se