Butiksinredning i tråd

Då man besöker en vanlig butik så kanske man inte tänker på hur mycket av inredningen som är framtagen med hjälp av metalltråd. Faktum är att det numera är så vanligt med butiksinredning i tråd att det finns riktigt avancerade tekniker och metoder för att få fram delar som både är snygga och hållbara. Kompletta hyllsystem tillverkas av företag i Gnosjöregionen som samarbetar för att på ett snabbt och smidigt sätt få fram hyllor och inredning i tid. Man ska även komma ihåg att annan inredning kan bestå delvis av komponenter som tagits fram med tråddragning och delvis av andra material som trä och marmor.

Tråddragning

För att kunna tillverka möbler och inredning av tråd så måste den först dras. Detta är en teknik som har utvecklats kraftigt under de senare årtiondena. Idag kan man få fram butiksinredning i tråd som har olika måttenheter och håller olika dimensioner. I en vanlig matbutik så kan man se hyllor som är tillverkade i tråd och belagda med en vacker yta. Tar man en titt i kylar så ser man galler som även dessa är gjorda av tråd som är anpassad för syftet. I och med att man med tråddragning kan få fram tråd som stämmer i storlek ner till millimetern så råder det idag en stor flexibilitet vad gäller den typ av inredning som man kan tillverka. Den som beställer komponenten har en stor frihet att påverka hur den färdiga produkten eller möbeln ska se ut.

Avancerad tillverkning av komponenter

När tråden beställs av ett metallbearbetningsföretag i Gnosjöregionen så har man redan en precis ritning för den möbel som ska tas fram. Med moderna pressar, bockningsmaskiner och svarvar så kan man sedan börja produktionen. Cnc-tekniken har gjort det möjligt att med datorsystem styra arbetsprocessen. En produktionslinje kan bestå av flera olika pressar och bockningsmaskiner, samt robotar som hjälper till med in- och utmatning av tråden. När komponenterna väl spottas ut så är de i stort sett färdiga och allt som återstår är legoarbete och packning. Med den nya avancerade tillverkningen av metallkomponenter så har det blivit möjligt för ett företag att ta hand om hela produktionen på en plats. Detta spar på resurser och drar ner på kostnader för framställningen av inredning till butiker.

Produkter som håller måttet

Det är också viktigt med kvalitetstänkande och detta är något som har fått alltmer fokus under de senare åren. I och med att man kan ta fram butiksinredning i tråd som är gjord av järntråd, rostfri tråd eller galvad tråd så kan man anpassa produkterna för deras användningsområde. Om man till exempel behöver hyllor som kommer att stå skyddat inuti en butik så kan man satsa på inredning av galvad tråd vilket kan dra ner på kostnaderna för produktionen. Ska man däremot utsätta inredningen för väder och vind så bör man ta fram den av rostfri tråd. I samarbete med det företag som utför arbetet så kan man komma fram till den bästa typen av tråd samt den bästa tekniken för framtagningen av inredningen.


Inlägg

Hus och hem har trådnät

Trådnät i hus och hem

2017-05-10

Metalltråd finns nästan överallt. Vi är så vana vid att se den att vi alls inte ser den! Med trådnät så kan man skapa allt från viktiga skydd i ventiler till möbler som är lätta att underhålla. Tråden ...

Läs mer »

 Kontaktinfo

Happy Småland AB
GnosjoRegion.se

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta oss & karta

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

Happy Småland AB GnosjoRegion.se
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.traddragning.se