Ståltråd

Sedan 1970-talet så har det hänt en hel del inom tillverkningen av metallkomponenter och produkter. De företag i Gnosjöregionen som levererar delar av ståltråd måste idag kunna hantera kunder som kräver mycket mer. Även om det fortfarande är viktigt att få fram stora volymer snabbt så kan man konstatera att kvalitet har blivit viktigare än kvantitet. Detta beror förstås på att man inser att ståltråden som är behandlad och framtagen på rätt sätt håller mycket längre och fungerar bättre i den produktionsprocess där den ska ingå.

Höga krav på tråden

Med den lågkolhaltiga typen av ståltråd så kan man ta fram delar som ska användas till olika slags trådkorgar och produkter som till exempel galler till kylskåp. Den här typen av produkter brukar ju ytbehandlas på olika sätt och detta ställer krav på den ursprungliga ståltråd som används. Ytfinheten måste nämligen hålla en kvalitet som gör det möjligt att förnickla och förkroma den färdiga komponenten. Skulle det finnas defekter på den ursprungliga ståltråden som kommer detta att framhävas av en ytbehandling och inte tvärtom.

På grund av detta så finns det idag krav om att trådytan ska ha små porer och dessutom vara fri från repor. Man måste också ta fram ståltråden med smörjmedel som ligger kvar så att stålet kan användas på ett smidigt sätt i den fortsatta tillverkningsprocessen. Det är inte sällan som man har flera delar av tillverkningsprocessen i en och samma verkstad i Gnosjöregionen, men själva framställningen av tråd kan ske separat och då gäller det att man har förstått kundens krav så att arbetet kan fortgå på ett smidigt sätt med bra resultat.

Bockning av tråd

För att få fram galler, burar och komponenter som ska användas till maskiner och möbler så använder man sig av avancerad bockningsteknik. Idag kan man få fram de mest fascinerande former genom att använda sig av cnc-teknik för bockningsmaskinerna. Visst kan det hända att man i vissa lägen behöver jobba med manuell bockning för en specifik del, men i många fall så kan man få fram stora och precisa volymer tack vare den moderna tekniken. Med ny teknik och moderna maskiner så får man även plats med en större produktionslinje i en och samma fabrik. Detta gör det enklare för kunder att specialbeställda komponenter samt att få dessa klara inom en rimlig tidsrymd.

Stora och små dimensioner

Dragning och slipande av stänger och ståltråd kräver olika teknik för olika måttenheter. Beroende på den produkt man ska ta fram så har man behov av olika dimensioner av ståltråden. Detta behov kan idag mötas av duktiga leverantörer i Gnosjöregionen som har specialiserat sig på speciella toleranser och mått. När allting finns inom samma region så blir det enklare att finna fram till den tråd som man behöver för en viss produktion. Detta gör det möjligt att hålla ett vettigt lager för de projekt som redan är beställda och för de som kommer in med kort varsel. Med dagens krav om flexibilitet och kvalitet så är detta ett måste för att produktionen ska kunna fortsätta i samma snabba takt.


Inlägg

Hus och hem har trådnät

Trådnät i hus och hem

2017-05-10

Metalltråd finns nästan överallt. Vi är så vana vid att se den att vi alls inte ser den! Med trådnät så kan man skapa allt från viktiga skydd i ventiler till möbler som är lätta att underhålla. Tråden ...

Läs mer »

 Kontaktinfo

Happy Småland AB
GnosjoRegion.se

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta oss & karta

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

Happy Småland AB GnosjoRegion.se
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.traddragning.se