Hus och hem har trådnät

Trådnät i hus och hem

2017-05-10

Metalltråd finns nästan överallt. Vi är så vana vid att se den att vi alls inte ser den! Med trådnät så kan man skapa allt från viktiga skydd i ventiler till möbler som är lätta att underhålla. Tråden får stor betydelse i hus och hem där den bidrar till en säkrare och bättre inomhusmiljö och även kan vara en del av trädgård och det skydd som man vill ha omkring sitt hem. Låt oss se lite närmre på hur trådnäten kan användas i hus och hem.

Överallt finns tråd

Trådnät finns överallt i våra hus och hem. 

 

Trådnät i köket

I köket så kanske man inte tänker på hur mycket man faktiskt använder sig av nät som är gjorda av metalltråd. Det kan finnas en hel del köksredskap som aldrig hade fungerat så bra som de gör om det inte hade varit för tråden som gör det möjligt att sila och grilla. Grillens trådnät är förstås lite kraftigare och med större maskor än det som man kan hitta i ett durkslag men principen är densamma.

I ventiler som finns i köksinredningen så använder man sig också av trådnätet och här är det viktigt att komma ihåg att hålla rent. Fläkten som sitter över spis kan ha ett trådnät där smuts och fett samlas upp, och om man inte håller rent så finns det faktiskt en risk för brand i nätet. Nu är det förstås en stor fördel att använda just metalltråd i köket eftersom den klarar av höga temperaturer.

Ventiler med nät

Man kan ha ventiler med nät i husets olika rum. Många gånger så använder man sig förstås av tråd som är gjord av plast. Det här passar bäst då det handlar om nät som man sätter upp i fönster eller dörrar för att hålla insekter utomhus. Under sommaren så kommer dessa nät att vara en stor tillgång då man vill få in en frisk fläkt som är utan knott och annan smuts som kan finnas i sommarbrisen.

Överallt finns metalltråd

Metalltråd finns nästan överallt. 

 

Möbler av tråd

Det är heller inte så ovanligt med möbler som är gjorda av tråd eller som har inslag av trådnät av metall. Det här ser man ofta i butiksinredning men också i hem där man inreder med möbler av metall. Om man ska använda möblerna utomhus så är det extra viktigt att de är gjorda med rostfri tråd men även inomhus så krävs det god ytbehandling av metallen så att den inte kommer att rosta på grund av helt vanlig användning. Moderna nät som är gjorda av tråd är gjorda just med tanke på att de kommer att utsättas för vatten och måste klara av detta utan att bli rost-skadade.

Happy Småland AB GnosjoRegion.se
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.traddragning.se