Trådbockning

Man kan bocka trådar manuellt eller med speciella maskiner. Vanligast är att man använder förinställda program som gör att trådarna bockas automatiskt på programerat sätt, detta ger en hög produktionshastighet med stor noggranhet.

Här hittar du företag som jobbar med trådbockning i Gnosjöregionen »Det är svårt att tänka sig ett samhälle utan alla detaljer och produkter som har formats från tråd. Vi förlitar oss dagligen på att snabbkokaren fungerar, att kylen har galler eller att det finns ett vackert räcke att ta fatt i då man går ner för trappen. Moderna svenska verkstäder kan ta fram detaljer och produkter som är millimetertunna. Med hjälp av trådbockning så kan man böja till och forma för att få fram rätt dimensioner. Idag ligger många av de specialiserade trådbockningsverkstäderna i Gnosjöregionen där man även får tillgång till det viktiga efterarbetet och den moderna legotekniken.

Moderna bockningsmetoder

En gång i tiden så krävde bockning inte bara stor kunskap om egenskaper hos olika material. För att kunna böja och forma metalltråd av olika tjocklek så var man tvungen att jobba manuellt och lita på att varje komponent med smedens kunskap blev så precis som möjligt. Idag ser det verkligen annorlunda ut och modern trådbockning innebär mindre manuellt arbete och större möjligheter till avancerad precision. Man kan numera använda sig av cnc-tekniken för att ta fram exakta modeller av den komponent som man vill bocka fram. Bockningen sker sedan i en maskin som styrs med hjälp av ett avancerat styrsystem.

Den nya tekniken har förstås gjort det möjligt att minska på kostnader och att obehindrat ta fram de delar som man behöver för sina projekt. Med en prototyp eller ritning så kan man tillsammans med det företag som erbjuder bockningen få fram rätt koordinater för att maskinerna sedan ska kunna spotta fram exakta kopior i det antal exemplar som man behöver.

Efterarbete och legoarbete

Många företag som jobbar med trådbockningar finns förstås i Gnosjöregionen där man har nära till efterarbete och legoarbete. Det går rentav att förlägga hela processen till ett och samma företag. De bästa alternativen erbjuder automatik och mekanisk trådbockning för att kunna anpassa arbetsprocessen till den produkt som ska tas fram. Detta kräver förstås ett stort kunnande från alla som jobbar i och omkring bockningen, och det särskilt när man erbjuder efterarbeten som gängning, borrning och stukning.

Flexibilitet är ett viktigt ord då det handlar om bockning. Kan man få hjälp med svetsning, pressning och andra delar av framtagningsprocessen i en och samma verkstad så spar det tid och pengar. Det är därför som många verkstäder har specialiserat sig på att erbjuda en komplett produktionslinje där man kan ta fram vilken komponent som helst i enlighet med den prototyp eller ritning som kunden kommer med.

Hög kapacitet

Numera är det mycket viktigt med hög kapacitet och detta kan man erbjuda då man jobbar med cnc-tekniken. Detta beror inte bara på att maskiner jobbar snabbare än händer. Det är ju även så att man genom en cnc-styrd bockningsmaskin kan programmera in de exakta måtten för sin trådbockning och sedan låta maskinen upprepa detta med exakta kopior i tusental som resultat. Det spelar ingen roll om man ska ta fram en mindre eller större serie. Den nya tekniken för bockningsarbeten lämpar sig mycket väl för de allra flesta behov och leder till en minskad kostnad för alla inblandade.


Inlägg

Forshedaverken erbjuder mer än trådbockning

2022-07-24

Tillverkningen av trådprodukter och trådbockningen kom igång på Forshedaverken år 1917. Sedan dess har man fortsatt verksamheten i samma lokaler. Detta är något som företaget är mycket stolt över och  ...

Läs mer »
forshedaverken tillverkning

Med trådbockning så får man fräschare utomhusmöbler

2017-12-07

Det är inte alltid som man tänker på att en fin bänk eller trädgårdssoffa faktiskt har ett säte som består av metalltråd. Med tråddragning så får man den tråd som krävs för att kunna skapa vackra möbler ...

Läs mer »
bockad tråd
Hus och hem har trådnät

Trådnät i hus och hem

2017-05-10

Metalltråd finns nästan överallt. Vi är så vana vid att se den att vi alls inte ser den! Med trådnät så kan man skapa allt från viktiga skydd i ventiler till möbler som är lätta att underhålla. Tråden ...

Läs mer »

 Kontaktinfo

Happy Småland AB
GnosjoRegion.se

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta oss & karta

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

Happy Småland AB GnosjoRegion.se
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.traddragning.se