Trådprodukter

Tråd finns i mängder av olika material. Sytråd, ståltråd, tråd i mässing, koppar, stål, järntråd, rostfri tråd, galvad tråd osv. Och alla har de sin specialla uppgift här i vår värld.

Den som arbetar med tråddragning använder sig av någon form av metalltråd.

Det finns så många fördelar med komponenter som man tillverkar av tråd. Dagens teknik för tråddragning gör det möjligt att ta fram tråd i stora volymer och i enlighet med specifika önskemål. Man kan tillverka trådprodukter av rostfritt stål, galvaniserat stål och järn. Varje komponent kan produceras på ett effektivt sätt som spar pengar för alla som är inblandade i produktionsprocessen. Dessutom så leder täta samarbeten i Gnosjöregionen till att man kan få fram detaljer snabbt och med en exakthet som är mycket imponerande.

Butiksinredning

Det är vanligt att man använder sig av tråddetaljer för butiksinredning. Hyllsystem, krokar och andra viktiga detaljer till butiksinredning tas fram med hjälp av tråd som kan formas så som önskas. När man ska utveckla trådprodukter så börjar man alltid med en prototyp eller ritning för att komma fram till hur detaljen ska tas fram på bästa vis. Idag finns det företag i Gnosjöregionen som kan erbjuda kompletta system för inredning av butik. Man ordnar både galler och lister samt allt som behövs för att det ska bli enkelt att montera ihop produkterna.

Trådgaller

En vanlig produkt som man tar fram av tråd är trådgaller. Galler kan man använda sig av för inredning, som avskärmning, för säkerhet och annat. Tjockleken på tråden kommer att avgöra hur massivt gallret blir och man betänker även vilken typ av stål eller järn som används för galler som ska användas i utomhusmiljöer. Idag finns det så många möjligheter och med hjälp av maskiner och robotar så kan man ta fram stora komponenter i stora volymer. Ett företag kan anpassa varje produkt utefter de behov som kunden har om ett kostnadseffektivt vis som gynnar alla inblandade.

Avancerade komponenter

Med hjälp av cnc-teknik så kan man mata in tråden i en maskin som bockar, svarvar och pressar fram de former som man behöver. Det hela styrs av datorprogram där man har matat in informationen om den detalj man vill ta fram. Ibland kan det räcka med en maskin för att få fram en färdig komponent. När man måste använda flera olika maskiner så kan robotar ta hand om in- och utmatning vilket spar på krafter och resurser. Det är mycket spännande att öppna luckan på en modern bockningsmaskin för att se hur detaljer snabbt tas fram som exakta kopior på några få ögonblick.

Rostfria egenskaper

När man ska producera tråddetaljer som ska användas i miljöer där det finns risk för rost så måste man betänka hur tråden är behandlad. Rostfri tråd anses vara ett ganska dyrt alternativ men i många fall lönar sig denna tråd då man får en slutprodukt som kan hålla riktigt länge. Genom att använda sig av galvad tråd så kan man också ta fram trådprodukter som klarar lite mer och detta är ett mycket ekonomiskt alternativ. Då kunden diskuterar den tråddetalj som ska tas fram med en kunnig säljare så kan man se på de lösningar som gör att man får det bästa materialet till det bästa priset. Det är det här som är fördelen med de metallbearbetningsföretag i Gnosjöregionen som har bred kompetens och lång erfarenhet.


Inlägg

Hus och hem har trådnät

Trådnät i hus och hem

2017-05-10

Metalltråd finns nästan överallt. Vi är så vana vid att se den att vi alls inte ser den! Med trådnät så kan man skapa allt från viktiga skydd i ventiler till möbler som är lätta att underhålla. Tråden ...

Läs mer »

 Kontaktinfo

Happy Småland AB
GnosjoRegion.se

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta oss & karta

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

Happy Småland AB GnosjoRegion.se
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.traddragning.se