Tråddetaljer

Många produkter är beroende av mindre metalldetaljer som håller ihop konstruktionen och gör den praktisk och hållbar. Man kan använda sig av tråddetaljer till så många olika slags produkter och med hjälp av avancerad teknik så kan man numera ta fram riktigt komplicerade former. Vilken typ av tråd man ska använda för produktionen beror på slutprodukten. Man kan jobba med fjädrande tråd eller med vanlig järntråd. Dagens flexibilitet gör att kunden får mycket att säga till om och att produktioner som tidigare inte hade varit möjliga idag tas emot av skickliga företag i Gnosjöregionen som om de vore till för standardkomponenter.

Detaljer av metalltråd

För att kunna ta fram delar och detaljer av metalltråd så måste man förstås ha den bästa tråden att jobba med. De företag i Gnosjöregionen som jobbar med framställning av tråddetaljer drar stor nytta av att kunna samarbeta med företag som erbjuder tråddragning av olika material. För att ta fram rätt typ av tråd för ett projekt så är det mycket man ska tänka på. Tråden måste ha rätt form och dimensioner och den ska vara gjord i rätt material. Om man har en obegränsad budget så kanske man väljer de allra dyraste alternativen för att komponenten ska få längsta möjliga livstid och inte riskera problem med rost eller defekter. Det är dock viktigt att inse att man idag kan ta fram tråd som håller en mycket hög kvalitet oavsett den typ av metall som man har använt. Detta gör det möjligt att möta behoven av kvalitet samt kostnadseffektivitet.

Komplicerade former

Det är spännande att se på produktionen av mindre delar hos ett metallbearbetningsföretag i Gnosjöregionen. Med moderna maskiner så kan man ta fram mycket komplicerade former. Samtidigt så finns kunskapen om det manuella arbetet vilket gör att man kan utnyttja både manuell och maskinell kraft. Kunden kan komma in till företaget med en avancerad modell eller ritning på en tråddetalj som ska produceras i tusentals exemplar. Informationen kommer att läggas in i det styrsystem som företaget använder och sedan tar produktionsprocessen vid. För vissa komponenter så kan man låta en och samma maskin ta hand om hela tillverkningen medan andra kräver olika metoder av bockning och pressning för att man ska nå bästa möjliga resultat.

Robotar och människor

När man tänker på tråd så kanske det inte verkar som ett tungt arbete. Det är klart, tråddetaljer som görs av tråd som håller några millimeters diameter kanske inte innebär några större problem vid manuellt arbete. Det man ska komma ihåg är att produktionen av stora volymer kan kräva många rullar med tråd och dessa knuffar man inte omkring med hursomhelst. För att öka produktiviteten så har många företag i Gnosjöregionen börjar samarbeta med robotar som kan flytta en detalj från en maskin till en annan. En operatör kommer att överse processen men det tunga manuella arbetet med att flytta omkring på de olika delarna har man låtit robotar ta över. Numera handlar det istället om att finna den smidigaste vägen från ritning till tråddetalj genom att utnyttja datorprogram och avancerade maskiner.


Inlägg

Hus och hem har trådnät

Trådnät i hus och hem

2017-05-10

Metalltråd finns nästan överallt. Vi är så vana vid att se den att vi alls inte ser den! Med trådnät så kan man skapa allt från viktiga skydd i ventiler till möbler som är lätta att underhålla. Tråden ...

Läs mer »

 Kontaktinfo

Happy Småland AB
GnosjoRegion.se

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta oss & karta

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

Happy Småland AB GnosjoRegion.se
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.traddragning.se