Trådgalgar för medvetna butiker

När man tänker på trådgalgar tänker man ofta på vassa kanter, galgar som böjer sig oformliga efter bara ett litet tag, galgar om rostar och lämnar fula märken på läder som dessutom inte går bort särskilt lätt. Hur många klädesplagg har man inte förstört med sina gamla trådgalgar? Nä, de är kanske billiga och utrymmesvänliga, men inte särskilt exklusiva.

De trådgalgar som produceras idag har väldigt lite att göra med de gamla trådgalgar beskrivna ovan, frånsett att de bygger på principen att vara lätta, tunna och billiga. De galgar i tråd som man kan få tag på idag kan anpassa helt efter ens personliga behov, man kan få dem ytbehandlade för att passa in estetiskt i ens butik, eller för att de ska hålla länge i samma skick som när man köpte dem. Galgar i tråd gör att man spar plats i sin butik, och de vassa kanterna är ett minne blott. Idag slipas alla kanter mjuka och ibland fästes dessutom en gummibit på galgens krok för att den inte ska kunna riva vare sig människor eller kläder.

Eftersom trådgalgar är så oerhört lätta att producera är de både billiga och lätta att få i specialmått. Kanske har man en butik med barnkläder där man vill ha färgglada barngalgar i mindre storlekar? Inga problem! Trådgalgar är hållbarare och miljövänligare än plastgalgar, lättare, och mindre skrymmande och billigare än trägalgar. Man kan få trådgalgar med klämmor, med den praktiska trekantsformen eller på ett sätt som man själv kanske kommer på.

Läs mer om moderna trådgalgar här.

Olika typer av galgar

Det finns oerhört många olika typer av galgar och alla har de sina specialområden. Tunna trådgalgar fungerar trots allt inte perfekt för tunga kostymer och att hänga upp en tunna sommarklänningar med jackgalgar är onödigt otympligt.

• Uppblåsbara galgar är bra när man reser, de åker med i packnigen utan att ta plats, men ger fint stöd åt även tunga kläder när man nått sin destination.

• Kemtvättsgalgar är i regel den enklaste sortens trådgalgar och även kemtvättarna gör rätt i att uppdatera sitt galgsortiment till lite modernare varianter.

• Trägalgar används i stor utsträckning och är stabila och praktiska om än lite skrymmande. De är inte heller de billigaste av galgar. Hotellgalgar och entregalgar brukar vara av trä.

• Plastgalgar är lätta, billiga och ofta praktiska, men de är varken vackra eller särskilt slittåliga. Blusgalgar, kostymgalgar, jackgalgar och barngalgar är ofta av plast, fast i olika storlekar och utföranden.

• Nypgalgar är mycket praktiska för att hänga upp kjolar eller byxor, de har en klämma längst ute på vardera kant och ofta kan man skjuta dessa en bit i sidled för att variera galgens spännvidd. Nypgalgar finns i alla olika material, från ståltråd till plast och trä.

• Gummigalgar kan vara bra att använda till känsliga material, som finkläder i chiffong eller tunt silke.

• Utställningsgalgar är ofta klädda i flotta material som sammet, siden eller andra exklusiva material. De andas lyx, romantik och i många fall även historia. Sammetshängare och sidenhängare är vänliga mot känsliga material och ömtåliga finkläder. I butiker är utställningsgalgar väldigt fint, men kostsamt eftersom man i regel behöver ett stort antal.

• Miljövänliga galgar kanske ser tråkiga ut för ögat, de är i regel tillverkade av miljövänlig plast i halvt genomskinligt material. De tar inte mycket plats och lämpar sig därför för miljömedvetna butiker.


Inlägg

Hus och hem har trådnät

Trådnät i hus och hem

2017-05-10

Metalltråd finns nästan överallt. Vi är så vana vid att se den att vi alls inte ser den! Med trådnät så kan man skapa allt från viktiga skydd i ventiler till möbler som är lätta att underhålla. Tråden ...

Läs mer »

 Läs mer

 Kontaktinfo

Happy Småland AB
GnosjoRegion.se

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta oss & karta

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

Happy Småland AB GnosjoRegion.se
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.traddragning.se